Internet je glavna infrastruktura informacijske družbe. In podjetja, ki ga ne bodo znala izkoristiti, nimajo možnosti obstanka na trgu enaindvajsetega stoletja.

Spletne strani niso več stvar prestiža ali tehničnih muh direktorja. V informacijski družbi so pogosto prvi stik vašega podjetja s potencialnimi strankami. In časa, da jih prepričate imate le nekaj sekund! Če jim takoj ne bo jasno, kakšno korist lahko imajo od vas, ste jih že izgubili.

Ste vedeli, da si danes kar osem od desetihljudi ogleda ponudbo na internetu preden seodloči za nakup? Jih bo vaša spletna stran prepričala?

Prisotnost na internetu

Zadnja leta se uveljavlja pojem pristonost na internetu, ki obsega veliko več kot zgolj spletno stran podjetja. Pomeni novo dimenzijo poslovanja, ki omogoča nižanje stroškov,povečanje oglasnega in prodajnega dosega, natančno segmentiranje potrošnikov,avtomatizaijo direktne prodaje in še veliko drugih naprednih poslovnih pristopov.

Informacijski atelje se specializira prav za te sodobne tržne pristope, zato vam lahko ponudimo napredne spletne rešitve.

Strategija nastopa na spletu

Preveč podjetij se loti izdelave ali prenove spletnih strani in podpornih sistemov brez prave vizije – ne določijo, kaj želijo doseči. Mi vam na podlagi vaših potreb in želji pripravimostrategijo, s katero lahko dosežete svoje cilje.

Pomagamo se vam odločiti, ali potrebujete eno splošno spletno stran ali je za vas bolj primerno veliko mikro strani. Morda pa je za vas prava corpo stran z več landing stranmi?

Rabite poleg spletne strani še corpo blog infacebook profil? Ali je za vas bolje, da se prijavite v obstoječe forume in klepetalnice.

Če sami ne zmorete odgovoriti na ta vprašanja, se obrnite na nas.

Optimizacija spletnih strani

Spletna stran ni zgolj vaš prvi stik s potencialnimi strankami, ampak je tudi vaš daleč najcenejši in največji oglas. Vam vaša spletna stran prinaša kupce, ali je le dodaten strošek? Ali – oh ti groza – vaša spletna stran obiskovalce prepričuje, naj se raje obrnejo na konkurenco?

Toda preden lahko vaša spletna stran sploh vpliva na potencialne kupce, morajo priti do nje. Pa vas sploh najdejo? A četudi imate tehnično optimizacijo urejeno in obiskovalci prihajajo, delo še vedno ni opravljeno, če na strani ne najdejo tistega, kar iščejo. Vaša stran mora imeti optimizirano tudi uporabniško izkušnjo, šele nato bodo postali obiskovalci tudi kupci.

Kako pripeljati obiskovalce na spletno stran?

Če imate dober položaj pri zadetkih v brskalnikih ali pa velik budget za optimizacijo spletnih strani s tem ni težav. Toda kaj če nimate nobenega? Spletna stran brez obiskovalcev ni vredna piškavega oreha – kaj zdaj?

Nekaj preprostih popravkov lahko naredite že sami in rezultati bodo kmalu vidni. Denimo popravite lahko poimenovanje slik in povezav. Besedila lahko priredite tako, da bodo vsebovala več ključnih besed.

Marsikateri tehnični postopek pa lahko za vas opravimo v Informacijskem ateljeju. Pokličite nas na 070 550 900.

Optimizacija uporabniške izkušnje

Toda pravo delo se začne šele, ko se začno na vaše spletne strani zgrinjati uporabniki. Če jih ne morete zadržati, vam tudi visok obisk ne pomaga veliko.

Nič ne odvrne obiskovalcev bolj kot, da na vaši spletni strani ne najdejo tistega, kar so iskali. To je lahko telefonska številka ali cena vašega izdelka.

Morda pa so podatki podani tako, da jih ne razume. Zato je pri zasnovi spletnih strani ključno osredotočenje na potrebae uporabnikov.

Če spletno stran že imate vendar veste, da ni uporabnikom prijazna, ni treba naročati nove. Že z nekaj manjšimi popravki, kot so povečanje pisave ali objava slik, lahko drastično izboljšate uporabniško izkušnjo.

Oblikovanje in CGP

Ljudje smo vizualna bitja in estetsko privlačne spletne strani se nam bolj vtisnejo v spomin, prav tako raje delamo z njimi, saj so manj utrujajoče. Kakovosten dizajn je eden najpomembnejših elementov učinkovitih spletnih strani, zato se danes oblikovanju namenja tudi do 30 odstotkov proračuna za izdelavo spletnih strani.

Projektni načrt in razpis za izvajalca

Cena kakovostnih poslovnih spletnih strani se danes giblje okoli zneska 10.000 EUR ali več. Kar je tudi za dobro stoječe podjetje veliko denarja.

Večinao spletnih strani pa se še vedno dela po garažnih načelih – čez palec. Če se želite zavarovati pred nenehnim podaljševanjem rokov in pregovarjan o tem, kaj je kdo mislil, potrebujete natančen projektni načrt, ki določa roke in funkcionalnosti. Še bolje pa se boste zaščitili, če naročite projektni načrt pri specializiranem podjetju, kot je Informacijski atelje, ki vam pomaga tudi izbrati izvajalca.

Vodenje projektov

Vodenje projektov je umetnost, ki zahteva organizacijska, tehnična in komunikacijska znanja. Vodja projekta ja ključna oseba, ki lahko iz izvedbe naredi poezijo ali pa nočno moro. Seveda pa potrebuje kakovostno ekipo in aktivno podporo naročnika.

Izdelava spletnih strani

Če so vsi predhodni koraki kakovostno izpeljani, je s kakovostno ekipo izvedba najpreprostejši in najhitrejši korak celotnega projekta.

Cenovno ugodne spletne strani

Si ne morete ali ne želite privoščiti vrhunske spletne strani? Morda potrebujete spletišče zgolj za krajšo akcijo, podporo osnovne spletne strani ali testiranje? Z veseljem vam lahko ponudimo cenovno ugodne spletne strani, ki so izdelane po predlogi in jih lahko postavimo v izredno kratkem času.

Cene od 199,00 eur + DDV.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *